Ruiterfitness

Ruitertraining zonder paard:

Ruitertraining maakt je bewust van je eigen lichaam. Een paard voelt aan hoe je zit en beweegt.
Het is daarom belangrijk om te werken aan een aantal zaken, zodat je nog beter op je paard zit, je werkt aan balans, ademhaling, kracht, coördinatie, lenigheid en conditie. De les bevat ook een stukje theorie over beweging en leertheorie van een paard, hoe kunnen we het paard volgen in de beweging. n daar met lichaamstaal de hulpen in geven, zonder het paard daar te veel in te storen. te ruiterhouding help jij en je paard gezond te blijven, jullie vormen samen een team.

Ruitertraining op het paard:

In deze training wordt er gewerkt bewust te worden van je eigen lichaam op het paard. Wat is de inwerking van jou zit, hoe is de balans van ruiter en paard. We werken aan timing van de hulpen, efficiënt je lichaam gebruiken in alle oefeningen. eb je moeite om je benen of handen stil te houden, of is het doorzitten echt nog een uitdaging, zijgangen waarin je constant moet blijven duwen met je been één kant lastig gaat of het paard over de schouder blijft vallen. Wordt er ook gewerkt met Franklin ballen die heel mooi gevoel geven van een functionele en een correcte houding. We streven naar een stille gecontroleerde houding, waarin je als ruiter actief kunt zitten maar toch kunt ontspannen, zodat je de hulpen steeds kleiner en meer in het ritme kunt gaan geven.

Deze lessen worden op donderdag ochtend en om de week op zondag ochtend gegeven. Voor privé lessen kunt u zich inschrijven bij Lisette zaal.

Volg de aparte Facebook pagina voor vragen, filmpjes, updates en meer informatie

https://www.facebook.com/Ruitertrainingcapelsemanege