Voltige

Voltige, wat is dat eigenlijk?

Voltige is een discipline binnen de paardensport waarbij oefeningen op een bewegend paard worden uitgevoerd, zodanig dat het paard niet in zijn beweging en ritme wordt gehinderd en ontspannen kan doorgalopperen. Zo past men zich in allerlei houdingen aan het paard aan.

Hierdoor kan voltige een goede basis zijn voor het paardrijden en kan het goede ruiters verrijken.

Teamsport

Voltige is een unieke teamsport. De oefeningen worden niet alleen met het paard gedaan, maar ook met andere kinderen.

Er zijn regels waaraan de voltigeurs en de trainers zich aan moeten houden, tijdens wedstrijden, maar ook ‘ thuis’ tijdens de trainingen. Die regels zijn gericht op het beoefenen van een veilige sport voor mens en dier.

De training

De les begint altijd met een goede warming-up voor zowel het paard als de voltigeurs. Hierbij wordt muziek gebruikt om lekker op te bewegen.

Op een oefenpaard (een “bok”) worden basisoefeningen en technieken aangeleerd maar ook vrije oefeningen uitgedacht. Op het paard oefenen de voltigeurs dit vervolgens, eerst in stap en uiteindelijk ook in galop.

Na afloop van de les wordt het paard  beloond, verzorgd en terug naar zijn stal gebracht.

Onze vereniging

Voltige Vereniging Krimpenerwaard is een goed lopende vereniging met leden in verschillende leeftijden. Hier wordt de sport voornamelijk in teamverband beoefend. Zo worden de voltigeurs tot samenwerken gestimuleerd, iets dat bij onze vereniging belangrijk wordt gevonden.

Je bent altijd welkom voor een proefles.

Neem hiervoor even contact op met onze vereniging via de website www.voltigeverenigingkrimpenerwaard.nl

Voor een kennismaking met de sport is makkelijk zittende, liefst aansluitende sportkleding voldoende. Vergeet daarbij geen flesje water, want van trainen krijg je dorst!